Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Καλή Νέα Χρονιά - Losar Tashi Delek!

 


Δυστυχώς, όπως ξέρετε, η πανδημία μας ανάγκασε να αναβάλλουμε τα σεμινάρια της προηγούμενης χρονιάς και να αναστείλουμε όλες τις συναντήσεις στο Κέντρο μας.

Από το 2006 που ανοίξαμε, μέχρι τώρα, φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΟΣΑΡ δεν θα γιορταστεί στον χώρο μας...

Θέλουμε λοιπόν να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ (2148 του Μεταλλικού Βοδιού), με δύναμη ψυχής, υψηλό φρόνημα, επίγνωση, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Έχουμε αυτή τη στιγμή όλοι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, το Ντάρμα και όλες τις Διδασκαλίες που έχουμε λάβει μέχρι τώρα...Ας το αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε με σοφία και συμπόνια κάθε αντιξοότητα της ζωής! 

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μόλις χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, θα ξαναρχίσουμε τους εβδομαδιαίους διαλογισμούς τις Τετάρτες, όπως επίσης και την άσκηση Τζενρέζι και Τάρας. 

Επίσης, όσοι δεν έχουν ενημερωθεί για το διαδικτυακό σεμινάριο του DO TULKU πάνω στο κλασσικό κείμενο-βάση της Μαχαγιάνα ΜΠΟΝΤΙΤΣΑΡΥΑΒΑΤΑΡΑ του ΣΑΝΤΙΝΤΕΒΑ (Ο Δρόμος των Μποντισάτβα του Σαντιντέβα) και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ας στείλουν ένα email στο thessaloniki.buddhist.center@gmail.com ώστε να τους συμπεριλάβουμε στις συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Ως εισαγωγή μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ένα σύντομο βίντεο που εξηγεί τι περιλαμβάνει το κείμενο. 

Μέσα στο 2021 ελπίζουμε, Covid επιτρέποντος, να γίνουν στο Κέντρο μας τα σεμινάρια με τον CHAMTRUL RINPOCHE και τον DO TULKU, τα οποία είχαν αναβληθεί πέρυσι.

Όπως κι αν έχει, σας θυμίζουμε ότι μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε από το site μας www.thessalonikibuddhistcenter.gr, το blog μας www.thessalonikibuddhistcenter.org, από τη σελίδα μας στο Facebook "Karma Gyaltsen Ling" ή μπορείτε και να γραφτείτε στην Ομάδα συζήτησης  στο Messenger "Φίλοι του Karma Gyaltsen Ling" στέλνοντας ένα μήνυμα στο thessaloniki.buddhist.center@gmail.com με τα στοιχεία σας, για να σας συμπεριλάβουμε στην ομάδα.

Μπορείτε επίσης, να γραφτείτε εδώ στο κανάλι μας στο YouTube και να παρακολουθείτε τα βίντεο που ανεβάζουμε.

Σας στέλνουμε την αγάπη μας και τις καλύτερες ευχές μας για τη νέα θιβετανική χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου