Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ο δρόμος των Μποντισάτβα, του Σαντιντέβα - Σειρά διαλέξεων


Το Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκινά μια σειρά από διαλέξεις πάνω στο κλασικό Βουδιστικό Κείμενο του Σαντιντέβα "Ο δρόμος των Μποντισάτβα", με τον Do Tulku Rinpoche. 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Κυριακές, κάθε 2 εβδομάδες, με έναρξη την 28η Φεβρουαρίου, στις 7 μμ, μέσω Zoom.

Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου σε αυτή τη φόρμα ή στο email thessaloniki.buddhist.center@gmail.com

Η διδασκαλία θα γίνεται ζωντανά στα Αγγλικά με ταυτόχρονη Ελληνική μετάφραση. Το κείμενο θα δίδεται στους συμμετέχοντες μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Κατόπιν, θα δημιουργηθεί ομάδα συστηματικής μελέτης του κειμένου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη συνεισφορά.

Για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων, προτείνεται να έχουν φροντίσει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Zoom σε κινητό, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι δωρεάν από εδώ: https://zoom.us/download

Επικοινωνήστε μαζί μας για το link της συνάντησης στο zoom.

Συνεισφορές: https://www.aryatara.net/donations

Μερικά Λόγια για τον Do Tulku Rinpoche

Ο Do Tulku Rinpoche γεννήθηκε στη Νότια Ινδία το 1985. Αναγνωρίστηκε από τον H.H. Sakya Trizin ως ο 6ος Raktrul Rinpoche σε ηλικία 17 ετών.

Ολοκλήρωσε 11 χρόνια σπουδών στη βουδιστική φιλοσοφία και άσκηση, αποκτώντας τον τίτλο του Acharya στο Ινστιτούτο Dzongsar Khyentse Chokyi Lodro.

Δίδαξε στο Ινστιτούτο και σε άλλες σχολές, και στη συνέχεια δίδαξε για ένα χρόνο και καθοδήγησε απομονώσεις μοναχών. Έλαβε διδασκαλίες, μεταδόσεις και μυήσεις από μερικούς από τους μεγαλύτερους δασκάλους της εποχής μας, όπως τους H.H. Dalai Lama, H.H. Sakya Trizin, Khenchen Kunga Wangchuk, Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche, Jigdral Dagchen Rinpoche, Luding Khenchen Rinpoche και πολλούς άλλους. 

Ο Rinpoche είναι μεταφραστής στο συλλογικό έργο 84000. Ζει με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου και διδάσκει, στο κέντρο του Ντάρμα Arya Tara's Net. Περισσότερα:

https://en.aryatara.net/.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου