Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φθινοπώρου 2011

Αγαπητοί φίλοι,

Την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, το βουδιστικό μας κέντρο αρχίζει και πάλι την κανονική του λειτουργία.

Φέτος, τις Δευτέρες 8-9 μμ θα συνεχίσουμε τον καθοδηγούμενο καθιστικό διαλογισμό (Σίνε-Λάγκτον-Μαχαμούντρα) καθοδηγούμενο από τον Λάμα Τσέρινγκ και τις Τετάρτες 8-9 μμ θα εναλλάσσουμε τις ασκήσεις του Τσενρέζι και της Πράσινης Τάρα.

Παρακάτω βρίσκεται το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

*

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΠΑΣΑΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, 8.30 πμ-12.30 μμ
Κόστος: ελεύθερη προσφορά
Καθοδηγεί ο Χρήστος Μούσιος, ασκητής με πολυετή εμπειρία στη Βιπάσανα

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τη Παρασκευή 30 Σεπτεβρίου, στις 8μμ θα δοθούν οι οδηγίες για την άσκηση. Η παρουσία όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν την Κυριακή είναι απαραίτητη.
Επίσης η συγκεκριμένη άσκηση δεν είναι για αρχάριους. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή άτομα που έχουν ήδη μια επαφή με το διαλογισμό και γνωρίζουν την βασική τεχνική.


ΒΙΠΑΣΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΡΑΒΑΝΤΑ
΄Οπως διδασκεται στα μοναστηρια της Ν.Α. Ασιας (Κευλανη,Ταιλανδη,Μπουρμα,Λαος). Καθιστικός διαλογισμός, o οποίος εναλλάσσεται με συνειδητό περπάτημα. Χρησιμοποιείται κυρίως η παρατήρηση της αναπνοής και των φαινομένων που εμφανίζονται σε σώμα και νου. Από τις αρχαιότερες διαλογιστικές τεχνικές, επανήλθε στο προσκήνιο απο τον Βουδα Γκοταμα πριν απο 2500 χρονια. Βιπάσανα, που σημαίνει καθαρή ενόραση, ειναι μια διαδικασία αυτοκάθαρσης μέσα απο την αυτοπαρατήρηση.


*


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΓΚΟΥΡΟΥ ΡΙΝΠΟΤΣΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 & ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,
ώρες: 7-9 μμ
Κόστος: 10 ευρώ την ημέρα
Με τον Ευστάθιο Λιακόπουλο, συγγραφέα και δάσκαλο του Βουδισμού

Ο Γκούρου Ρίνποτσε (Πάντμα Σαμπάβα) είναι η κεντρική μορφή του Βουδισμού Βατζραγιάνα (Αδαμάντινου Οχήματος) και ενσαρκώνει την πεμπτουσία της ταντρικής βουδιστικής άσκησης (Γκούρου Γιόγκα). Ο πολυμαθής δάσκαλος Ευστάθιος Λιακόπουλος έχει τη καλοσύνη να μας δώσει πολύτιμες διδασκαλίες που έχει λάβει ο ίδιος από μεγάλους Δασκάλους, όπως ο Πένορ Ρίνποτσε και ο Δαλάι Λάμα.

*

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 & ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες: 7-9 μμ
Κόστος: 10 ευρώ την ημέρα
Με τον Χάρη Πορφυρίδη, θεραπευτή της Αγιουρβέδα

Το κλασσικό σύστημα της Ινδικής Ιατρικής Αγιουρβέδα με πρακτικές συμβουλές για τη καλυτέρευση της υγείας μας και της ευεξίας μας παρουσιασμένο με απλά λόγια από τον φίλο ασκητή και θεραπευτή Χάρη Πορφυρίδη.


*

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη της Σεβάσμιας Κάντρο Ρίνποτσε στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται για την ερχόμενη Ανοιξη του 2012. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για το αναλυτικό πρόγραμμα των διδασκαλιών της.

*
Περιμένουμε να σας δούμε σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου